O KATEGORIJI

Kategorija je usmjerena nastavnicima i učenicima svih razreda srednjih škola izvan Republike Hrvatske. Rješenja natjecateljskih timova usmjerava voditelj tima s ciljem ostvarivanja razumijevanja i povezivanja temeljnog na OSvajanju glagoljicom u jednom ili više sektora kreativne industrije. Rješenja natjecatelja trebala bi ostvariti zanimanje za glagoljicu u državi iz koje natjecatelji dolaze te uvid u razumijevanje i povezivanje različitih kultura temeljeno na proizvodima kreativne industrije. U natjecanju mogu sudjelovati nastavnici svih predmeta.

ROK

23. 3. 2020.

PRIJAVA NATJECATELJSKOG TIMA

Voditelj tima (mentor) nastavnik je u srednjoj školi i ujedno osoba koja vodi učenike u procesu izrade, prijave i predaje rješenja za 2. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije. Jedan nastavnik može voditi najviše dva natjecateljska tima, a učenici mogu sudjelovati samo u jednom natjecateljskom timu. Voditelj prijavljuje učenika/cu pojedinca ili tim učenika (najviše 3 učenika) na natjecanje putem poveznice.

PREDAJA IDEJNOG RJEŠENJA

Prijavljeni natjecateljski tim predaje idejno rješenje na obrascu dostupnom na mrežnoj stranici Natjecanja. (Uskoro dostupan)

ROK

10. 4. 2020.

PREDSTAVLJANJE RJEŠENJA NATJECATELJSKOG TIMA

Na 2. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije članovi natjecateljskog tima svoja rješenja predstavljaju 23. 4. 2020. petominutnim izlaganjem na sljedeće načine:
- pred članovima prosudbenog Povjerenstva kategorije
- javljanjem uživo (uporabom jedne od digitalnih platformi)
- dostavljenom snimkom video-prezentacije

Koordinator kategorije: Sandra Marijanović